Meie kooli klaveriõpetaja Darja Roditšenko oli nomineeritud Väike-Maarja valla aasta õpetaja 2023 tiitlile

Darja Roditšenko töötab Väike-Maarja muusikakoolis klaveriõpetaja- ja kontsertmeistrina. Meie kooli klaveriosakonna lippu on hoidnud kõrgel just tema õpilased, kes võtnud osa erinevatest konkurssidest. Eelmisel õppeaastal toimunud „Rudolf Tobiase konkurss“ möödus Darja õpilasele edukalt – Kirke Uibokand sai diplomi II vanuserühmas kava hea esituse eest. Darja õpilased osalevad igal aastal Kohtla-Järvel toimuvatel etüüdirallidel. Lisaks käib õpetaja kontsertmeistrina aktiivselt konkurssidel ka meie puhkpilliosakonna õpilastega.

Darja Roditšenko on mõjutanud lapsi osalema huvi- ja ühiskondlikus tegevuses. Ta on kontsertmeister Virumaa tütarlastekooris ja Virumaa poistekooris. Lisaks on Darja laulupidude ettelaulmistel Lääne-Virumaal olnud kooridele saatjaks.
Darja Roditšenko on karakteristlikkuse- ja professionaalsusega oma töös kaasa aidanud noorte kujunemisele mitmekülgselt arenenud isiksusteks.

Ta on pälvinud laste, kolleegide ja lastevanemate lugupidamise, kuna teeb tulemusrikast tööd suure armastuse ja pühendumisega. Ta tutvustab ja praktiseerib oma õppetöös lisaks ka kaasaegset muusikat ning meetodeid. 

Darja on õppenõukogus avaldanud vajalikke seisukohti ja abistanud metoodiliselt teisi kolleege. Lisaks on Darja Roditšenko suurepärane interpreet ning toonud oma klarnetistist abikaasa ja meie muusikakooli õpetaja Artjom Roditšenkoga häid tulemusi: Sanremo Music International Competition, I preemia laureaadid kammeransambli kategoorias (2018). Konkursi tulemuse põhjal pälvisid nad International Academy of Science, Culture and Art poolt ordeni; 10th International Music Competition, Belgrade, Serbia, I preemia laureaadid duo kategoorias (2019); Concours International Leopold Bellan, Pariis, III koht (kammeransambli kategoorias, 2023); Orpheus Classical andis välja albumi “Clarinet Music” (2021), kus esitasid J.S. Bachi ja J. Brahmsi teoseid. https://www.orpheusclassical.com/catalogue.

Eesti Klaveriõpetajate Ühing määras Darjale 2019 a. tähelepanuväärse tegevuse eest pedagoogi ja interpreedina noore klaveriõpetaja stipendiumi.


Toimetaja: Taavi Taar

Foto: Meelis Meilbaum
Foto: Kristel Kitsing